• Tekening-analyse


  Een kindertekening zegt veel zonder woorden. Veel kinderen vinden het moeilijk om onder woorden te brengen wat ze voelen en wat er in hen omgaat. In een tekening kan ik zien wat er speelt en welke ontwikkelingsfase het zich op dat moment bevindt. Door de juiste analyse van een tekening kan ik een kind (verder) helpen.

  Kinderen ervaren tekenen als prettig en zonder dat ze het door hebben vertellen ze heel veel.
  Door tekening-analyse dring ik gelijk door tot de kern van het probleem. Als kindercoach kan ik hierdoor
  snel en oplossingsgericht werken. Dit maakt (kinder) tekening-analyse een hele krachtige methode.

   

   

 • Hoe werkt tekening-analyse ?

  De tekenontwikkeling loopt synchroon met de ontwikkelingsfases. Zodra een kind de eerste woordjes kan zeggen, zet het vaak ook de eerste krassen op papier.

  Bij het eerste contact met uw kind vind ik het belangrijk dat het kind zich veilig voelt. Dat doe ik door eerst wat te kletsen een muziekje op te zetten of een verhaaltje voor te lezen. In deze veilige omgeving voelt het kind zich prettig en zijn er geen belemmeringen om iets op papier te zetten. De eerste tekenopdracht stem ik af op uw kind.

  Naar aanleiding van de analyse van deze tekening stel ik mijn ontwikkelingsplan op. In de tekensessie die volgen gaat het kind aan de slag met gerichte tekenopdrachten. Hierbij maak ik gebruik van verschillende materialen zoals; wasco, potloden, ecoline, pandakrijt.....
  Deze tekenopdrachten werken helend. Door gerichte tekenopdrachten te geven, kan je patronen doorbreken en weer beweging krijgen in waar in een kind eerst in vastliep. De beeldtaal en symboliek in een tekening kunnen lezen is een fijne manier om met het kind aan het werk te gaan. Deze krachtige methode draagt bij aan een positieve ontwikkeling.

 • Als we na de telefonische kennismaking zijn overeengekomen een tekening-traject te starten neem ik contact op voor een intakegesprek.
  Tijden het intakegesprek bespreken we de hulpvraag en het doel en/of tekening-analyse uw kind zou kunnen helpen.
  Ook zal ik u vertellen hoe een tekeningtraject eruit kan komen te zien.

  Een sessie doe ik één op één met uw kind en duurt maximaal een uur. Na de eerste sessie plannen we een afspraak in, daar bespreek ik met u wat ik geanalyseerd heb in de tekening. Ook bespreek ik waar de vervolgopdrachten uit zullen bestaan om uw kind verder te helpen.
  Een tekening-analyse traject bestaat uit:

 •  

  • intakegesprek
  • 6 teken-sessies
  • materialen
  • tussentijd mailverkeer en/of telefoongesprekken
  • 2 à 3 evaluatie/overlegmomenten
  • tips en adviezen voor thuis

  Kosten tekening-analyse traject €550,- euro
  Ook is er mogelijkheid van het analyseren van losse tekeningen.
  Blijkt dat tijdens het intake-gesprek coaching beter bij uw kind zal aansluiten, dan gelden de coachingtarieven. 
  Tarieven
  contactformulier

 • Ik vond het heel fijn om bij Rebecca te tekenen. Door het tekenen werd ik rustig en kon ik beter voelen wat ik nu wil en hoe ik het wil.

  Door de opdrachten die ik kreeg van Rebecca hielp het mij om te ontdekken wat mijn kwaliteiten zijn. Ik ben Rebecca erg dankbaar ( meisje 13 jaar).