• Kinder en jongerencoaching voor gevoelige kinderen


  Coaching is oplossingsgericht, kortdurend en een vorm van hulpverlening.
  Door het coachen wordt uw kind bewust van zijn/haar sterke kanten en kwaliteiten
  daardoor ontstaat er een stevige basis.

  Ik ben gespecialiseerd in het coachen van gevoelige kinderen en jongeren. Ook wel HSP of hooggevoeligheid genoemd. Ik weet uit ervaring wat de gevolgen kunnen zijn van deze gevoeligheid. Veel voorkomende problemen kunnen zijn:

  • Overprikkeling
  • Laag zelfbeeld
  • Faalangst
  • Weerbaarheid/ grenzen leren stellen, aanvoelen en aangeven
  • Geen nee durven zeggen
  • Moeite hebben met nieuwe situaties
  • Is zich niet bewust van zijn of haar emoties en niet weten hiermee om te gaan
  • Onzekerheid/verlegenheid
  • Vaste mindset (als je kind regelmatig aangeeft dat het iets niet kan) 


  Mijn insteek als coach is positief en oplossingsgericht. Ik geloof erin dat kinderen heel goed weten wat voor hen werkt en dat de oplossing altijd in het kind zelf aanwezig is. 
  Inzichten en ervaringen tijdens het coachen leren het kind weer in zijn/haar kracht te komen en deze te gebruiken om weer verder te groeien (To Grow). Zo leert het om doelen te bereiken vanuit zichzelf en niet
  omdat iemand anders dat van hem of haar verlangt.Tijdens de sessies zal de hulpvraag afgestemd worden op uw kind om vervolgens te kijken waar zijn/haar interesses en kwaliteiten liggen. Met die interesses en kwaliteiten ga ik met uw kind aan de slag. Tijdens de sessies ontdekken we welke stappen er nodig zijn om het doel te bereiken.


  Door op actieve wijze aan te sluiten op uw kind, leert het welke vaardigheden bij hem/haar passen. Ik stem af op het gevoelsniveau van uw kind, hierdoor ervaart het veiligheid en vertrouwen en dit is de basis voor een fijne samenwerking.

  Coachingswerkvormen die ik inzet tijdens het coachen

  Rots en Water
  Tekening-analyse
  Teken je gesprek
  NLP oefeningen
  Ontspanningsoefeningen/ mindfulness
  Kids Skills
  Training vaste mindset kinderen (Fixie en Growie')
  Training vaste mindset jongeren ('Lef')
  COACHEE spel
  Schateiland expeditie
  Schatgravers
  Visualisatieoefeningen

   

 • Werkwijze

  Als we na de kennismaking zijn overeengekomen een traject te starten stuur ik u een intake-formulier op. Zodra ik het intake-formulier retour heb neem ik contact op voor een intake-gesprek. Tijdens het intake gesprek bespreken we de hulpvraag en het doel en/of coaching uw kind kan helpen en waar uw kind mee geholpen wil worden. Ook zal ik u vertellen hoe een traject voor uw kind eruit kan komen te zien. Ieder kind is uniek, wat er ook voor zal zorgen dat elk traject er anders uitziet. Een sessie doe ik één op één met uw kind en duurt een uur. Om het doel te bereiken duurt een gemiddeld traject 8 sessies. Soms meer soms minder.

   

 • Kinderen maken deel uit van een (familie)systeem. Daarom wil ik ouders ook zo veel mogelijk betrekken bij het traject door de lijntjes kort te houden. Dit kan door middel van telefoon of email. Als uw kind wat ouder is en over een eigen telefoon bezit mag uw kind ten alle tijden contact met mij opnemen. Ook is de mogelijkheid dat ik met de leraar of lerares van school een afspraak maak indien dit nodig is, (dat valt dan onder een sessie). 

  Mocht ik het idee hebben dat de hulpvraag buiten mijn deskundigheid valt, dan zal ik dat eerlijk met u delen en u doorverwijzen naar een andere vorm van hulpverlening in mijn netwerk. 

  Mocht u interesse hebben of nog vragen hebben voor uw kind dan kan u via het aanmeldingsformulier contact met mij opnemen.

 •  
  Marieta, moeder van Janne (9 jaar).
  Vorig jaar is mijn dochter naar een andere 
  school gegaan, teveel spanningen en angst. 
  Ook de schoolresultaten waren hierdoor achteruit gegaan. Ik heb de hulp van Rebecca ingeroepen. 
  Ze heeft Janne geleerd om spelende wijs met gevoel en emoties om te gaan, door middel van tekenen, schilderen, ontspanning en ademhalingsoefeningen. Mijn dochter is weer vrolijk en staat weer stevig in haar schoenen. Ze heeft geleerd niet alles meer binnen te laten komen en haar grenzen heeft ze leren aangeven. 
  Ik ben Rebecca erg dankbaar.
  Reactie Janne: "ik vond het erg fijn dat je mij hebt geholpen, ik denk nog veel aan je xx"

 • 'Onze zoon heeft leren omgaan met zijn gevoeligheid' Ook nu nog blijft hij groeien en zijn we Rebecca erg dankbaar. ( Jongen 11 jaar)

  Onze zoon had opeens veel moeite met afscheid nemen. Door het coachen met Rebecca werd hij rustiger, minder verdrietig en weer gelukkig.

  'Rebecca heeft mij geholpen uit een moeilijke periode te komen'

  Ook ik, als moeder, kreeg veel goede tips om onze zoon te helpen met hem beter te begrijpen. Waardoor ik me minder machteloos voelde.