• Kinder en jongerencoaching


  Kinder-jongerencoaching is oplossingsgericht, kortdurend en een vorm van hulpverlening. 
  Door het coachen wordt uw kind bewust van zijn/haar sterke kanten en kwaliteiten
  daardoor ontstaat er een stevige basis.

  Ik ben gespecialiseerd coach voor (hoog) gevoelige kinderen en jongeren, weerbaarheidstrainer en faalangstcoach. Tevens ben ik gecertificeerd coach van het analyseren van kindertekeningen, waar ik in een tekening kan zien waar het kind zich bevindt in zijn of haar  ontwikkeling en de eventuele hulpvraag die bij het kind speelt. 

  Wanneer kindercoaching bij To grow coaching; 

  • (hoog) gevoelig
  • faalangst/angsten
  • pesten/gepest worden
  • onzekerheid
  • verlegenheid
  • moeilijk kunnen ontspannen
  • weerbaarheid/grenzen leren stellen
  • slaapproblemen

  Als kinder-en jongeren coach werk ik met uw kind aan een concrete hulpvraag en een doel. Het is dus erg belangrijk dat uw kind zelf geholpen wil worden. Mijn insteek is positief en oplossingsgericht. De oplossing die in het kind zelf altijd aanwezig is.
  Inzichten en ervaringen leren het kind weer in zijn/haar kracht te komen en deze te gebruiken om
  weer verder te groeien (To Grow). Zo leert het om doelen te bereiken vanuit zichzelf en niet
  omdat iemand anders dat van hem of haar verlangt.

  Tijdens de sessies zal de hulpvraag afgestemd worden op uw kind om vervolgens te kijken waar zijn/haar interesses en kwaliteiten liggen. Met die interesses en kwaliteiten ga ik met uw kind aan de slag, ik doe dit zowel binnen als buiten (outdoor coaching). 

  Door op actieve wijze aan te sluiten op uw kind, leert het welke vaardigheden bij hem/haar passen. Ik stem af op het gevoelsniveau van uw kind, hierdoor ervaart het veiligheid en vertrouwen en dit is de basis voor een fijne samenwerking.

   

 • Werkwijze

  Als we na de kennismaking zijn overeengekomen een traject te starten stuur ik u een intake-formulier op. Zodra ik het intake-formulier retour heb neem ik contact op voor een intake-gesprek. Tijdens het intake gesprek bespreken we de hulpvraag en het doel en/of coaching uw kind kan helpen en waar uw kind mee geholpen wil worden. Ook zal ik u vertellen hoe een traject voor uw kind eruit kan komen te zien. Ieder kind is uniek, wat er ook voor zal zorgen dat elk traject er anders uitziet. Als er tijdens het traject blijkt dat de hulpvraag van uw kind afwijkt van uw hulpvraag, ga ik ten alle tijden uit van de hulpvraag van uw kind. 

  Een sessie doe ik één op één met uw kind en duurt een uur. Na elke sessie stuur ik u een korte mail met wat we hebben gedaan zonder er inhoudelijk op in te gaan. Wat er tijdens de sessie met uw kind wordt besproken is vertrouwelijk. Ik zal uw kind stimuleren om zoveel mogelijk met u te delen, maar dit blijft de keuze van uw kind. Na ongeveer drie sessies plannen we een evaluatie in om te kijken waar we staan en wat er nog nodig is. We sluiten het traject af met een eindevaluatie. Een gemiddeld traject duurt ongeveer 5 tot 7 sessies.

  Mocht ik het idee hebben dat de hulpvraag buiten mijn deskundigheid valt, dan zal ik dat eerlijk met u delen en u doorverwijzen naar een andere vorm van hulpverlening in mijn netwerk. 

  Kinderen maken deel uit van een (familie)systeem. Daarom wil ik ouders ook zo veel mogelijk betrekken bij het traject door de lijntjes kort te houden. Dit kan door middel van telefoon of email. Als uw kind wat ouder is en over een eigen telefoon bezit mag uw kind ten alle tijden contact met mij opnemen. Ook is de mogelijkheid dat ik met de leraar of lerares van school een afspraak maak indien dit nodig is, (dat valt dan onder een sessie). 

  Mocht u interesse hebben of nog vragen hebben voor uw kind dan kan u via het aanmeldingsformulier contact met mij opnemen.