• Coaching voor hooggevoelige kinderen en jongeren

   

  Hooggevoeligheid is een mooie kwaliteit als je weet hoe je met die gevoeligheid om leert te gaan. Door coaching kan ik uw kind leren en bewust laten worden van zijn/haar sterke kanten en kwaliteiten van zijn of haar hooggevoeligheid. Daardoor ontstaat er een stevige basis. Ik weet uit ervaring wat de gevolgen kunnen zijn van deze gevoeligheid. Veel voorkomende problemen kunnen zijn: 

  • Veel tijd nodig om zijn of haar prikkels te verwerken. Bijvoorbeeld uit school of na een gebeurtenis.
  • Ander gedrag op school laten zien dan thuis.
  • Sociaal wenselijk gedrag laten zien. Pleasen. 
  • Het altijd goed willen doen, de lat hoog leggen voor zichzelf
  • Laag zelfbeeld. 
  • Faalangst. Stemmetjes die zeggen 'ik kan het niet' ík ben dom' 'ik leer het nooit'.
  • Weerbaarheid. Moeite hebben met grenzen aangeven en aanvoelen.
  • Geen nee durven zeggen. Bang voor afwijzing.
  • Moeite hebben met nieuwe situaties.Schoolreisje, vakantie, verhuizing of onverwachte dingen. 
  • Is zich niet bewust van zijn of haar emoties met als gevolg niet gepast gedrag.
  • Onzekerheid/verlegenheid. Bang om echt gezien te worden, schaamte.
  • Moeite hebben met harde geluiden teveel mensen (feestjes). 
  • Heel gevoelig zijn voor stemming en sferen.
  • Emoties en gevoelens van een ander overnemen (wat is van mij en wat is van een ander).

   

 • 'Onze zoon heeft leren omgaan met zijn gevoeligheid' Ook nu nog blijft hij groeien en zijn we Rebecca erg dankbaar. ( Jongen 11 jaar)

  Onze zoon had opeens veel moeite met afscheid nemen. Door het coachen met Rebecca werd hij rustiger, minder verdrietig en weer gelukkig.

  'Rebecca heeft mij geholpen uit een moeilijke periode te komen'

  Ook ik, als moeder, kreeg veel goede tips om onze zoon te helpen met hem beter te begrijpen. Waardoor ik me minder machteloos voelde.

 • Na een coachingtraject bij mij zal u uw kind beter begrijpen en weten wat hij of zij nodig heeft. Uw kind zal weer lekker in zijn of haar vel zitten. Goed kunnen uitleggen wat er gebeurt in zijn of haar gevoelswereld. Het zal geleerd hebben wat hem of haar overprikkeld en wat hij of zij  dan nodig heeft. Uw kind zal weerbaarder worden en beter voor zichzelf op kunnen komen. 

  Mijn insteek als coach is positief en oplossingsgericht. 

  Inzichten en ervaringen tijdens het coachen leren het kind weer in zijn/haar kracht te komen en deze te gebruiken om weer verder te groeien (To Grow). Zo leert het om doelen te bereiken vanuit zichzelf en niet
  omdat iemand anders dat van hem of haar verlangt. Tijdens de sessies zal de hulpvraag afgestemd worden op uw kind om vervolgens te kijken waar zijn/haar interesses en kwaliteiten liggen. Met die interesses en kwaliteiten ga ik met uw kind aan de slag. Tijdens de sessies ontdekken we welke stappen er nodig zijn om het doel te bereiken. Mijn trajecten zijn dan ook altijd maatwerk.

 • Kinderen maken deel uit van een (familie)systeem. Één van mijn kwaliteiten als coach is dat ik de ouders zoveel mogelijk betrek bij het traject. Dat doe ik door een korte terugkoppeling na afloop van een sessie. Ook tijdens een traject ben ik onbeperkt bereikbaar via de telefoon, email of what-app. Ook zal  ik tips en handvatten meegeven zodat het geleerde thuis voortgezet kan worden. Daardoor kunnen we vaak snelle stappen maken in de coaching. Als uw kind wat ouder is en over een eigen telefoon bezit mag uw kind ten alle tijden contact met mij opnemen. Ook is de mogelijkheid dat ik met de leraar of lerares van school een afspraak maak indien dit nodig is. Een traject start altijd met een gratis kennismakingsgesprek van een half uur. Een sessie duurt een uur. Voor een gemiddeld traject zijn er 7 tot 8 sessies nodig.

  Mocht ik het idee hebben dat de hulpvraag buiten mijn deskundigheid valt, dan zal ik dat eerlijk met u delen en u doorverwijzen naar een andere vorm van hulpverlening in mijn netwerk. 

  Mocht u interesse hebben of nog vragen hebben voor uw kind dan kan u via het aanmeldingsformulier contact met mij opnemen.

  Tijdens het intake gesprek bespreken we de mogelijkheden. Ik denk graag mee en kijk naar mogelijkheden. Omdat elke hulpvraag anders is zijn mijn trajecten altijd maatwerk.


  Hier vindt u meer informatie over:  Investering/tarieven.

 •  
  Marieta, moeder van Janne (9 jaar).
  Vorig jaar is mijn dochter naar een andere 
  school gegaan, teveel spanningen en angst. 
  Ook de schoolresultaten waren hierdoor achteruit gegaan. Ik heb de hulp van Rebecca ingeroepen. 
  Ze heeft Janne geleerd om spelende wijs met gevoel en emoties om te gaan, door middel van tekenen, schilderen, ontspanning en ademhalingsoefeningen. Mijn dochter is weer vrolijk en staat weer stevig in haar schoenen. Ze heeft geleerd niet alles meer binnen te laten komen en haar grenzen heeft ze leren aangeven. 
  Ik ben Rebecca erg dankbaar.
  Reactie Janne: "ik vond het erg fijn dat je mij hebt geholpen, ik denk nog veel aan je xx"

 • Trajecten gaan over een tijdsperiode waarbinnen er alle aandacht is voor wat er nodig is.