Ik merk dat steeds meer mensen ‘zomaar’ strooien met de term hooggevoeligheid. Daar heb ik moeite mee. Voor mij voelt het dan alsof je dan opeens ‘speciaal’ bent.
Gratis
Bekijk hier een overzicht van gratis weggevers, zoals een sparringsessies, e-books en week challenges om mijn kennis te delen over hsp te delen.
Sparringsessie
Door het doen van de analyse weet je niet alleen of je hoogsensitief bent, je ontdekt ook wat dat voor jou persoonlijk betekent. Je krijgt als het ware een blauwdruk van jouw hooggevoeligheid. Je weet precies in welke situaties jij energie verliest of jezelf wegcijfert en wat je juist geen moeite kost.
Een voorbeeld: bij hooggevoeligheid gaan we er snel vanuit dat je geen prikkels en dus geen mensenmassa’s kunt verdragen. Dat hoeft helemaal niet voor jou te gelden. Misschien heb jij last van de emoties van je collega’s, terwijl je je als een vis in het water voelt op een groot festival.
3 eenvoudige tips bij een overprikkeld kind
Wil je ook weten wat je als ouder kunt doen om je kind te ondersteunen als het verdrietig of boos is. Waardoor je precies weet hoe te handelen als je kind weer eens ontploft.
Voordelen:
- Je weet als ouder nu precies welke uitingsvormen van overprikkeling bestaan. En hoe er mee om te gaan.
- Welke prikkels er zijn en waar dat zich in uit.
- Welke behoefte er achter het gedrag van je kind zit. Zodat jij als ouder de oplossing hebt.
- Hoe je het beste kan reageren op ongewenst gedrag.
- Handvatten zodat het weer gezellig wordt in huis.
Gratis tips in je inbox
Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Je ontvangt de tips direct in je mailbox.
Kalmeer de Storm: Ontdek hoe buikademhaling jou en je kind kan helpen.
Heb je ooit het gevoel gehad dat emoties als een storm door jou en je kind raasden, waardoor jullie beiden overweldigd werden? Dat moment waarop je kind zich verloren voelt in een zee van intense gevoelens, en jij als ouder niet weet hoe je ze moet helpen kalmeren? Als je hoogsensitief bent komen alle emoties net even wat sterker binnen.
In mijn gratis video "Kalmeer de Storm" onthul ik een eenvoudige maar krachtige techniek die jou en je kind kan helpen omgaan met heftige emoties. Deze techniek, bekend als buikademhaling, is een bewezen methode om de innerlijke rust te herstellen en emotionele turbulentie te kalmeren.
In de video leer je stap voor stap hoe je samen met je kind buikademhaling kunt doen, waardoor jullie beiden in staat zijn om in tijden van stress en overweldiging terug te keren naar een staat van kalmte en helderheid. Het is een waardevolle vaardigheid die niet alleen jullie emotionele welzijn zal verbeteren, maar ook jullie band als ouder en kind zal versterken.
Maar dat is nog niet alles. Door deze eenvoudige techniek te beheersen, leg je de basis voor een dieper begrip van je kind. Je zult in staat zijn om hun behoeften beter te begrijpen en hen te ondersteunen op een manier die echt resoneert.
Download deze gratis oefening. Binnen 15 minuten vind je de video in je mailbox. Heb je niets ontvangen binnen die tijd? Check je spam of neem contact op.
Wil je meer leren over hoe buikademhaling jou en je kind kan helpen om de rust te herstellen te midden van de chaos? Schrijf je dan hier in om de gratis video te bekijken en ontdek de kracht van kalme ademhaling.
Week challenge: Wordt de beste vriendin van jezelf
Doe nu mee aan deze gratis challenge waardoor je niet alleen anders en positiever naar dingen gaat kijken, maar je je vooral ook anders en positiever zal gaan voelen.
Ik hoop dat ik je kan inspireren en dat ik je kan laten zien wat voor een prachtig mens je bent.
Binnen 5 minuten vind je een e-mail in je inbox. Heb je niets ontvangen binnen die tijd? Check je spam of neem contact op.
Ook Interessant
Welke opvoedstijl hebben jullie?
Ze komen bij mij binnen, ik stel me voor en ze gaan zitten. Ze lijken wat gespannen. Ik zie dat bij moeder de tranen hoog zitten. Ik breek het ijs door over koetjes en kalfjes te beginnen, thee en koffie aan te bieden.
Waarom doordrammen niet werkt (en wat wél!)
Ik loop op het schoolplein van de kleuterklas. Ik voel me verloren, en weet niet wat ik moet doen. Het lijkt alsof alle andere kinderen elkaar al kennen. En ik?