• Ouderbegeleiding voor hooggevoelige kinderen


  Ouders kunnen soms flink worstelen met hun hooggevoelige kind. Zeker als je zelf ook hooggevoelig bent. 
  Als je kind weer uit het niets ontploft, zo lijkt het wel. Terwijl je juist zo je best doet om steeds maar weer rekening te houden met je (hoog) gevoelige kind. je hebt soms het gevoel dat je de hele dag op eieren loopt. De dingen die je probeert, werken juist averechts. Dit maakt je verdrietig en machteloos. En het frustreert. Ook omdat de buitenwereld ook altijd een mening heeft, of goedbedoelde adviezen (maar werken niet bij jou en je kind). Kortom, je houdt als die ballen continu in de lucht maar je weet het even niet meer. Herkenbaar?

  Herkenbare worsteling

  Geloof me. Ik begrijp het. Ik ben zelf hooggevoelig, en heb zelf ook hooggevoelige kinderen. ik weet wat de uitdagingen kunnen zijn, en waar je bij de opvoeding tegenaan kunt lopen. Naast al mijn opleidingen ben ik dus ook ervaringsdeskundige.

 • Ook ik heb geworsteld als hooggevoelige moeder. Je wilt het toch goed doen als moeder. Je wilt dat je kind zelfvertrouwen heeft en plezier. Dat je kind zich thuis fijn voelt, op school of als jullie ergens heen gaan. Mijn missie is dat ik zoveel mogelijk ouders in het belang van hun kind wil begeleiden. Zodat jullie als gezin weer verder kunnen. Sterk vol vertrouwen. Dat opvoeden weer leuk gaat worden in plaats van een opgave.

 • Volop begeleiding

  Ouderbegeleiding is vaak een kortdurend traject. Vaak zijn 2 tot 4 sessies nodig om tot nieuwe inzichten te komen.Tijdens jullie begeleiding zal ik meekijken en meedenken, afgestemd op jullie vragen. Samen gaan we onderzoeken waar jullie nu precies in vastlopen en hoe we dat met elkaar kunnen oplossen! Ik ben betrokken en eerlijk. Door mijn ervaring en eigen hooggevoeligheid weet ik al snel waar de schoen wringt, zodat we snel samen stappen kunnen zetten. Ik verwacht van jullie medewerking, openheid en bereidheid om de dingen te doen die nodig zijn in het belang van jullie kind. Dat betekent dat ik indirect ook je kind help zonder dat ik je kind heb gezien. 

  Wat levert het op?

  Je zult merken dat jullie je weer sterk voelen in de opvoeding. Dat je weet waarom je dingen moet doen die nodig zijn voor jullie kind, zonder je daar onzeker over te voelen. Je leert meer op je eigen gevoel te vertrouwen in plaats van op de mening van je vader, moeder, vrienden/vriendinnen of opvoedboek. je snapt waarom je dingen doet zoals je ze doet, en weet nu ook waarom je kind zo doet. je begrijpt je eigen kind weer met al zijn of haar emoties. Hoe mooi is dat? je heb namelijk de tools gekregen om daarmee om te leren gaan. je leert ontspannen op te voeden, waardoor je sommige dingen los kunt laten. Jullie krijgen genoeg tools mee, om samen weer verder te komen waar je eerst in vastliep.

  Voordat we een traject starten, vind ik het fijn je/jullie eerst te ontmoeten en kennis te maken.
  Daarom plan ik altijd eerst een (gratis) kennismakingsgesprek in van een half uur. Tijdens dit gesprek
  mag je me al je vragen stellen en bespreken we samen de mogelijkheden. Een ouderbegeleidingstraject duurt gemiddeld 3 a 4 sessies van een uur.

  Jullie investering

  Gaan we samen aan de slag? Dan ontvang je van mij een voorstel voor jullie traject op maat. Daarin staat precies omschreven wat het doel is waar we samen aan gaan werken en wat jullie investering is. Om een indicatie te geven: Ouderbegeleiding kost tussen de €250 en €350 euro. Betaling in termijnen is mogelijk zonder extra kosten.

  Bij het tarief zit alles bij inbegrepen:
  -intake gesprek
  -Alle afgesproken coachingsessies (van één uur tot anderhalf uur)
  -Tussentijds mails en appjes
  -Uitlenen van literatuur
  -Heel veel goede praktijktips & adviezen voor jou als ouder
  -Nazorg van 2 maanden (telefonisch of via e-mail).

  Herken jij jezelf in dit verhaal? En zou je het fijn vinden als ik je veel goede tips geef over hooggevoeligheid, voor jezelf of je kind? Of een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op via het:

  Contactformulier

   

 • Coaching is helping people grow without telling them what to do.




  - Tony Stoltzfus-

 • Ik heb Rebecca leren kennen als een empatisch en authentieke coach. Vanuit haar ervaring met onder andere hooggevoeligheid weet ze precies "de vinger op de zere plek" te leggen. Dankzij haar grote betrokkenheid en invoelingsvermogen ben ik een flink aantal stappen verder gekomen in mijn eigen proces.