Jij en je HSP

Ben jij vermoeid door de voortdurende stroom van prikkels om je heen? Voel je je overweldigd door het leven? Het is tijd om een nieuwe benadering te omarmen. Ontdek hoe je jouw hoogsensitiviteit kunt omarmen als een kracht, niet als een last.

In een wereld vol lawaai en chaos, leer ik je hoe je de rust kunt vinden die je verdient. Ik geef je praktische strategieën om jezelf te beschermen tegen overprikkeling en je energie te behouden. En niet altijd die eeuwige pleaser te zijn die het iedereen naar het zin maakt maar zichzelf vergeet. Ontdek de unieke voordelen van jouw hoogsensitieve aard en hoe je die kunt benutten om je leven te verrijken.

Klaar om de controle terug te nemen en te bloeien in plaats van te overleven?

Herken je dit?

 • Je bent een kei in piekeren
 • Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan begint het analyseren: heb je het wel goed gedaan, had je niet toch…
 • Je voelt je vermoeid en/of hebt vage lichamelijke klachten
 • Je neemt vanzelf de emoties van anderen over
 • Je voelt je vaak eenzaam of alleen
 • Diep van binnen weet je wel wat je nodig hebt, maar je durft er niet goed naar te luisteren
 • Uitstellen is jouw ‘middlename’
 • Je gaat vaak over je eigen grenzen heen, omdat je weet waar de ander behoefte aan heeft

Beste HSP-er: dit is niet vol te houden. Tijd voor verandering. Tijd voor jou!

Waarom je er last van hebt?

Hoogsensitieve personen hebben een anders werkend brein dan niet-HSP-ers. Je merkt meer dingen op. Prikkels komen harder binnen. En je verwerkt alle ervaringen en situaties diepgaand. Daar komen intense emoties bij kijken. Beste pittig allemaal en logisch dus dat dat niet zonder slag of stoot gaat.

Wat jij nodig hebt

 • Ontdek hoe je jouw emoties communiceert zonder de ander te kwetsen
 • Leer jezelf opnieuw kennen. Wie ben je? Wat zijn jouw behoeftes. Waar liggen jouw grenzen?
 • Ontdek dat voor jezelf kiezen iets heel anders is dan egoïstisch zijn
 • Leer hoe je autonoom wordt en je vrij voelt in je eigen leven

Jij en je HSP programma

Het jij en je HSP-programma wordt op maat gemaakt. Iedereen is anders, dus we pakken precies die dingen aan waaraan jij behoefte hebt. Wat ik je in elk geval kan beloven, is dat jij na dit programma:

 • Weer de regie hebt over je eigen leven
 • Een helder beeld hebt van jouw dilemma’s
 • Een plan van aanpak hebt
 • Beschikt over je eigen HSP-routekaart, die je je leven lang kunt inzetten
 • Weet wanneer je over je grenzen gaat
 • Jouw blinde vlekken herkent, net als de patronen die niet meer helpend zijn
 • Meer zelfvertrouwen hebt
 • Luistert naar je gevoel
Jij en je HSP To Grow Coaching HSP analyse

Meer info?

Wil je eerst meer weten over het programma? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in. Ik beantwoord graag al jouw vragen.

Ja ik wil graag meer weten

Spannend?

Jezelf kwetsbaar opstellen is het moeilijkst dat er is. Daar staat tegenover dat als je het wel doet en naar jouw intuïtie gaat luisteren, je meer rust gaat ervaren én de regie over je eigen leven terugpakt. Je weet diep van binnen precies welke kant je op wilt, dus let’s go!

Het is tijd voor jouw persoonlijke groei. Betekent dat dat je dingen moet gaan doen, die je eigenlijk niet wil doen? Geen zorgen. Ik werk wel resultaatgericht, maar altijd in jouw tempo. Kleine stapjes brengen je altijd verder dan heel grote. Vertrouw daarop.

Vragen?

Nee dat maakt zeker niet uit. HSP is geen diagnose maar een karaktereigenschap. Tijdens onze gesprekken wordt duidelijk of je HSP bent of niet. Maar meer belangrijk vind ik dat jij geholpen wordt waar je met je gevoeligheid tegenaan loopt. Het kan dus zo zijn dat jij moeite hebt met grenzen aangegeven en pleasen van andere mensen. Dat is een kenmerk van HSP maar daarvoor hoef je niet HSP te zijn.

Het komt soms voor dat mijn coaching vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. Maar over het algemeen wordt de coaching en begeleiding niet vergoed. Houd er wel rekening mee dat het een persoonlijke investering is die je de rest van je leven mee zal nemen en helpen.

Het coachingtraject heeft een looptijd van zes maanden. Gedurende deze periode hebben we alle tijd en ruimte om samen te werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het is belangrijk dat je zelf verantwoordelijk bent voor het maken van je afspraken. Voor meer informatie hierover verwijs ik je naar de algemene voorwaarden

Neem dan echt contact me mij op. Je zit echt, echt, echt nergens aan vast. En eerlijkheid staat bij mij hoog in het vaandel, dus ik zal alles eerlijk met je delen. Ook als ik denk en voel dat dit traject niet bij je past of dat je wat anders nodig hebt dan mij expertise. Ik heb een groot netwerk en kan je wellicht verder helpen. Je zit dus echt nergens aan vast als je mij belt met een paar vragen;-)

Ja natuurlijk. Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen zonder extra administratiekosten. Wil je in drie termijnen betalen reken ik administratiekosten.

Ja dat is de start van dit traject. Zo hebben we een heel duidelijk helder beeld waar jouw gevoeligheid ligt en kunnen nog beter de coaching persoonlijk hier op aanpassen. Dus helemaal naar jouw behoefte.

Het zal een combinatie worden. De eerste keer vind ik zelf het altijd fijn om elkaarl live te zien, om zo de eerste verbinding te maken. Daar neem ik ruim de tijd voor zo anderhalf tot 2 uur. In die tijd neem ik ook de HSP analyse af.

Neem dan gerust contact op. Ik sta je graag te woord.

Ja ik wil graag meer weten
Jij en je HSP To Grow Coaching

Ik kijk ernaar uit om samen met jou de stappen te zetten die je nodig hebt om weer vooruit te komen in je leven!

Ook Interessant

Hsp kwaliteit valkuilen To Grow

Ben jij een gever of een nemer?

Als ik naar mezelf kijk, ben ik een echte gever. Geven is fijn, en geeft mij een goed gevoel. Tegenwoordig geef ik vooral (veel) aan de mensen die mij na staan (of: ook om mij geven) en waarbij ik een ‘ja’ gevoel krijg.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten op het gebied van hooggevoeligheid? Vul hier je naam en e-mail adres in.