Over Mij

'Je moet het je niet zo aantrekken.' 'Jij bent zo sociaal ik wou dat ik daar de helft van had.'

Dat zijn zinnen die ik vroeger vaak te horen heb gekregen. Als (hoog)gevoelig kind stond ik open voor sferen en energieën van anderen en de omgeving. Men vond mij vaak te betrokken of te gevoelig. Gevoelens die voor mij duidelijk waren maar door anderen niet werden begrepen. Met als gevolg dat ik mezelf kwijtraakte en mijn grenzen moeilijk kon aangeven.

In de puberteit ging ik dan ook goed los. Veel uitgaan, daardoor constant overprikkeld met lichamelijke klachten als resultaat. Ik had een laag zelfbeeld en deed vooral dingen omdat ik dacht dat men dat van mij verwachtte. Pleasen heb ik zo’n beetje uitgevonden.

To Grow HSP Expert Rebecca

Van hoogsensitiviteit wist ik toen niet het bestaan. Dat kwam op latere leeftijd toen ik een wachtkamer zat en in een boekje voor het eerst las over hoogsensitiviteit. Ik vergeet dat moment nooit meer. Ik kreeg overal kippenvel en het voelde als een warm bad. ‘wat fijn, ik ben dus niet gek’ was de eerste gedachte die door me heen ging. Ik ben me er sinds die tijd in gaan verdiepen. Ik verslond elk boek. Er ging een wereld voor mij open.

Ik wilde mezelf gaan vinden en ging reizen. Ik heb mijn rugzak gepakt en ben gegaan. Na een aantal jaar woonachtig te zijn geweest in Australië, ben ik weer thuis gekomen in Lisse. Kreeg een gezin en heb met volle teugen de eerste jaren daarvoor gezorgd.

Toen mijn jongste naar de basisschool ging, ontstond er ruimte voor mijn wens om mijn hoogsensitiviteit te gaan inzetten als kwaliteit en daar andere mee te gaan helpen. Dat verlangen zat zo diep dat ik er niet meer onderuit kwam. Noem het zielsmissie of ….whatever.

Ondanks alle argumenten die ik kreeg vanuit mijn omgeving voelde ik vanuit mijn tenen dat dit is wat ik wilde en niemand kon mij stoppen. Dit was het gevoel waar ik al jarenlang naar op zoek was, ‘Ken je dat’? Ik ben voor een aantal jaar weer de schoolbanken ingegaan. Het mooiste cadeau wat ik mezelf ooit heb gegeven!

Ik run nu al een aantal jaar met heel mijn hart mijn eigen praktijk, To Grow. Door de jaren heen heb ik mijn gevoeligheid weten om te buigen van opgave naar gave. Ik werk veel vanuit mijn gevoel en intuïtie, dat is mijn kracht. Dat is niet altijd een makkelijke weg geweest. Het betekent voor mij dat ik door de jaren heen veel uit mijn comfortzone ben gegaan om te worden tot wie ik nu geworden ben. Deze kracht wil ik inzetten om jou verder te helpen. Ik zeg wel eens gekscherend dat ik wou dat ik iemand zoals ik had vroeger had ontmoet. Dat had een hoop gescheeld.

Liefs, Rebecca

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten op het gebied van hooggevoeligheid? Vul hier je naam en e-mail adres in.